Policajti objasnili minulotýždňový požiar v Petržalke

08.02.2013 Bratislava

Bratislava (TS) - Policajti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave V už objasnili minulotýždňový požiar bytu na Mánesovom námestí v bratislavskej Petržalke. V rámci vyšetrovania sa zistili také skutočnosti, na podklade ktorých mohol vyšetrovateľ PZ vzniesť obvinenie konkrétnej osobe. Zo zločinu všeobecného ohrozenia a prečinu krádeže vyšetrovateľ obvinil 20-ročného Róberta L. z Bratislavy.
Vyšetrovateľ dospel k záveru, že obvinený Róbert L. dňa 1.februára 2013 v dopoludňajších hodinách odcudzil zo spoločných priestorov bytu, v ktorom žil ako podnájomník, notebook spolu s nabíjačkou a taškou na notebook. Svojich spolubývajúcich tak obral okrem už uvedeného aj o kľúče od osobného motorového vozidla zn. Renault Laguna, navigáciu a rôzne písomnosti, ktoré sa v taške na
notebook nachádzali. Len pár hodín potom, čo túto krádež vykonal, podpálil zapaľovačom obrus, ktorý sa nachádzal po televízorom. V dôsledku takéhoto konania v miestnosti nachádzali, ako aj k zadymeniu stien, podláh a zariadenia v miestnosti.
Obvinený policajtom uviedol, že požiar založil preto, aby zahladil stopy po vykonanej krádeži. Majiteľke bytu tak požiarom obvinený spôsobil škodu v zatiaľ neustálenej výške, dvom spolubývajúcim vznikla krádežou škoda vo výške celkom 890,-€. Obvinený je stíhaný na slobode.
 

Vyberte región